Zwart natuurlijk?!?

Zwart natuurlijk?!?

Zwart natuurlijk!

Dat leek de redactie van AD wel een goeie kop voor de voorpagina op de dag dat Sinterklaas in ons land arriveert.

Om te kotsen

Is dit serieus waar we staan na zoveel jaar discussie? Waar ‘de waakhonden van de maatschappij’ staan? Want ik kwam er bijna van aan het kokhalzen. Nog niet eerder liet ik me openlijk uit over de Pietendiscussie, maar dat een krantenredactie zo’n tendentieuze kop bij een zogenaamd lichtvoetige invalshoek kiest, gaat er bij mij echt niet in. Dat we nog steeds niet in staat zijn om te voelen hoe kwetsend dit overkomt vind ik ongelofelijk.

Gelijkheid is niet gelijk

Wanneer gaan we de gevolgen van ons slavernijverleden nou eens erkennen? En alles wat daaruit is voortgekomen en nog steeds aan de orde van de dag is ter discussie stellen en uitbannen? Wanneer gaan we zien dat gelijkheid nog steeds niet gelijk is, wanneer gaan we die idiote brillen met gigantische oogkleppen afzetten en verantwoordelijkheid dragen voor een geschiedenis die zoveel pijn en leed veroorzaakt?

Open tegemoet treden

Onze kinderen maakt het geen fluit uit hoe de hulpjes van Sinterklaas eruit zien, maar ik zou mijn kinderen wel willen laten opgroeien in een maatschappij waarin ze alle kleuren, achtergronden en voorkeuren open tegemoet treden. Niet alleen als kinderen, maar ook als volwassenen. Inclusiviteit heet dat met een mooi woord. En op deze manier draagt de beroepsgroep waar ik me toe reken daar op geen enkele manier aan bij. Ik schaam me diep.

 

O N G E L O F E L I J K • Deze krantenkop, op deze dag. Ik kwam er vanmorgen bijna van aan het kokhalzen. Nog niet eerder liet ik me openlijk uit over de Pietendiscussie, maar dat een krantenredactie zo’n tendentieuze kop bij een zogenaamd lichtvoetige invalshoek kiest, is dit waar we staan na zoveel jaar discussie? Dat er nog steeds niet bij wordt stilgestaan hoe kwetsend het overkomt? Wanneer gaan we de gevolgen van ons slavernijverleden nou eens erkennen met alles wat daaruit is voortgekomen en nog steeds aan de orde van de dag is ter discussie stellen en uitbannen? Wanneer gaan we zien dat gelijkheid nog steeds niet gelijk is, wanneer gaan we die idiote brillen met gigantische oogkleppen afzetten en verantwoordelijkheid dragen voor een geschiedenis die zoveel pijn en leed heeft veroorzaakt? Onze kinderen maakt het geen fluit uit hoe de hulpjes van Sinterklaas eruit zien, maar ik zou mijn kinderen wel willen laten opgroeien in een maatschappij waarin ze alle kleuren, achtergronden en voorkeuren open tegemoet treden. En op deze manier draagt de beroepsgroep waar ik me toe reken daar op geen enkele manier aan bij. Ik schaam me diep. • • • #pietendiscussie #sinterklaas #overdezeik #boos #furieus #kokhalzen #misselijkmakend #pissig #slavernij #slavernijverleden #zwartnatuurlijk #zwart #zwartepiet #piet #ad #algemeendagblad #adamersfoortsecourant #amersfoortsecourant #timeforchange #furious #slavery #idiots #journalism #ashamed #history

A post shared by @picsbynouk on