Over Bureau Brinkman

 

Met Bureau Brinkman combineer ik mijn passie voor schrijven en organisatietalent. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in content management van online- en printmedia. Daarnaast schrijf ik journalistieke teksten met de focus op onderwerpen over de gezondheidszorg. Terugkerende opdrachtgevers en media die sinds de start in 2008 de revue passeerden zijn onder meer Elsevier, Arts en Auto, Zorgvisie, Pallium, KinderThuisZorg Magazine, Mediator, Medix Publishers, Skipr, VOZ Magazine en Het Oogziekenhuis Rotterdam. Klik hier voor een overzicht van de meest recente opdrachten en opdrachtgevers.

 

Journalistieke teksten

Schrijven is van jongs af aan mijn grote passie. Als iemand me vroeg wat ik later wilde worden, antwoordde ik steevast: kinderboekenschrijfster. Later kalkte ik dagboeken vol verhalen over mijn dagelijkse futiliteiten als puber en verzamelde ik tientallen penvriendinnen aan wie ik dezelfde verhalen nog een keer schreef. Tegen de tijd dat de brieven hadden plaatsgemaakt voor e-mails, begon ik aan de School voor Journalistiek. Want ja, een opleiding voor kinderboekenschrijfster bleek niet te bestaan. En ik was erachter gekomen dat ik iets wilde bijdragen aan de maatschappij. Of in ieder geval het gevoel hebben dat ik iets bijdroeg. Met mijn neiging tot een formele schrijfstijl voel ik me thuis in de wereld van vakbladen. De media waarvoor ik schrijf zijn voornamelijk gericht op doelgroepen in de gezondheidszorg, waarbinnen ik inmiddels een uitgebreid netwerk heb.

Content Management

Naast mijn liefde voor schrijven beschik ik over de nodige dosis organisatietalent. Content management staat me daarom op het lijf geschreven; ik vind het een uitdaging om structuur te brengen in het brede aanbod van blad- of webcontent, stuur graag creatieve contentmakers aan en ik ben goed in staat om inhoudelijk mee te denken over de invulling van een medium. Bovendien is het een manier om als freelancer toch betrokken te zijn bij het creëren van een totaalproduct. De afgelopen jaren deed ik onder meer de eindredactie en coördinatie van vakblad Flexmarkt en het bloggedeelte van ZorgkaartNederland.

De Nieuwe Stad

Samen met vijf getalenteerde zelfstandig professionals deel ik sinds juni 2017 een werkruimte in dé creatieve broedplaats van Amersfoort: De Nieuwe Stad. Met onze diverse achtergronden vullen we elkaar op professioneel vlak aan en streven we naar kruisbestuiving. Wat ons verbindt is een gezamenlijke passie voor communicatie, kunst en creativiteit. Volg de Facebook-pagina van Werkplaats P. en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

 

 

Foto: Bart Klouwen

Portfolio

Benieuwd naar recente opdrachten en publicaties? Bekijk hier het portfolio.

Samenwerking

Voor grotere opdrachten, tijdens vakanties en drukke periodes werk ik samen met verschillende journalisten en schrijvers uit mijn netwerk.

LinkedIn

Meer weten over mijn loopbaan? Klik hier voor mijn LinkedIn-profiel.